23. srpnja 2024. godine

Teta Marin sir

Početak obnove jedne od najstarijih crkava Srijemske biskupije

Dr. sc. Dejan Bursać, znanstveni suradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

Gastro jutro na buvljaku

Gastro jutro na buvljaku

SUBOTICA, 30. listopada 2023. (RIA CROS) – U organizaciji AD »Tržnica«, juče je na buvljaku upriličena degustacija voća, povrća, mesnih prerađevina, mlječnih proizvoda, pekarskih proizvoda i meda, odnosno svih specijaliteta koje proizvode lokalni proizvođači, a koji se mogu pazariti na buvljaku, piše Subotica.com

»Po prvi put smo organizirali »gastro jutro na buvljaku«  s ciljem da svim posjetiteljima predstavimo naše dugogodišnje zakupce koji nude sezonsko voće i povrće iz njihovih bašti i voćnjaka, potom zimnicu koju sami pripremaju po tradicionalnoj recepturi, predstavili smo i naše pčelare, kao i proizvođače sira i drugih mlječnih prerađevina«, objašnjava Marina Čović iz AD »Tržnica«.

»Želimo poručiti svim sugrađanima da je pijaca mjesto na kom mogu pazariti proizvode neposredno od proizvođača, što je u marketima nemoguće. Ovaj vid kupovine je drukčiji, prisniji, a za kvalitetu robe garantira direktno onaj koji je i proizveo na svom imanju«, rekao je Čović za Subotica.com

 

Projekt: CROz Suboticu