23. srpnja 2024. godine

Teta Marin sir

Početak obnove jedne od najstarijih crkava Srijemske biskupije

Dr. sc. Dejan Bursać, znanstveni suradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

Groblja spremna za Svi svete

Groblja spremna za Svi svete

SUBOTICA, 31. listopada 2023. (RIA CROS) – Sutra je blagdan Svi sveti, a u četvrtak Dan mrtvih. Iz Javnog komunalnog poduzeća  »Pogrebno«, uoči poručuju da su sva groblja pokošena, a u tijekusu i završni radovi na sakupljanju smeća i lišća, piše Subotica.com.

-»Tokom ovih vjerskih praznika, odnosno od sutra do subote, kapije groblja otvarat će se uobičajeno (od 7h), ali će se zatvarati tek u 21h. Sutra neće biti sprovoda u grobljima koja su u našoj nadležnosti, a već od četvrtka će se obavljati sprovodi - objašnjava direktorka JKP »Pogrebno«, Vesna Prćić i dodaje kako od sutra do subote neće biti moguć ulaz u groblje sa putničkim automobilima, prenosi Subotica.com

Iz nadležnog poduzeća podsjećaju da je utijeku akcija obnove drvenih obilježja, kao i akcija obavještavanja građana kojima ističe desetogodišnja nadoknada za grobnicu, odnosno grobno mjesto.

»Svima kojima ove godine ističe nadoknada za grobno mjesto poslali smo obavijest na kućnu adresu. Građani svoje obveze mogu izmiriti do kraja godine. Podsjećam, nadoknada za rake iznosi 11.700 dinara, a za grobnice 14.600 dinara«, navodi Prćić za Subotica.com.

 

Projekt: CROz Suboticu