23. srpnja 2024. godine

Teta Marin sir

Početak obnove jedne od najstarijih crkava Srijemske biskupije

Dr. sc. Dejan Bursać, znanstveni suradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

Ministar Žigmanov susreo se s potpredsjednicom Vlade RH Anjom Šimpragom

Ministar Žigmanov susreo se s potpredsjednicom Vlade RH Anjom Šimpragom

BEOGRAD, 19. rujna 2023. (RIA CROS) – Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov susreo se jučer u Zagrebu sa potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske Anjom Šimpragom, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Razgovaralo se o povezivanju institucija dviju država u procesima kreiranja politika i suradnje s organizacijama civilnog društva, te razmjeni iskustava i dobrih praksi.

Sastanak je dio studijskog posjeta tima Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i organizacija civilnog društva iz Srbije Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tijekom razgovora ministar Žigmanov istaknuo je kako su organizacije civilnog društva važan partner državi u kreiranju i provedbi javnih politika te kako su, u tom smislu, iskustva  Republike Hrvatske  korisna za unaprjeđenje ove oblasti u Srbiji.

Srbija je svjesna važnosti otvorenog dijaloga i suradnje s civilnim društvom na svom putu ka EU pa, kako je istaknuo ministar Žigmanov, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog predano radi na stvaranju poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, o čemu svjedoči i proces formiranja istoimenog vijeća koji je u tijeku.

Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Projekt: KROz dan sa nama