23. srpnja 2024. godine

Teta Marin sir

Početak obnove jedne od najstarijih crkava Srijemske biskupije

Dr. sc. Dejan Bursać, znanstveni suradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

Ministarstvo pozvalo pripadnike manjina da se prijave za policijsku obuku

Ministarstvo pozvalo pripadnike manjina  da se prijave za policijsku obuku

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je danas pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji da se prijave na natječaj za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Srijemskoj Kamenici.

"Ukoliko se nacionalni sastav pojedinih područja policijskih uprava podudara s zastupljenošću pojedinih etničkih skupina, policija može učinkovitije i cjelovitije, u neposrednoj suradnji s građanima, obavljati poslove iz svoje nadležnosti", navodi se u priopćenju ministarstva.

Ocjenjuje se da se time povećava povjerenje građana u policiju, "jača tolerancija, stvaraju uvjeti za lakše održavanje javnog reda i mira te značajno pridonosi otklanjanju predrasuda, diskriminacije i motiva za nepovjerenje prema policiji".

Zainteresirani koji ispunjavaju uvjete za upis mogu se prijaviti na natječaj do 11. kolovoza u policijskim postajama u mjestu prebivališta.

Uvjeti natječja objavljeni su na internetskoj stranici www.mup.gov.rs i na internetskoj stranici Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.