23. srpnja 2024. godine

Teta Marin sir

Početak obnove jedne od najstarijih crkava Srijemske biskupije

Dr. sc. Dejan Bursać, znanstveni suradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

Najavljena 40. sjednica skupštine Grada Subotice

Najavljena 40. sjednica skupštine Grada Subotice

SUBOTICA 3. listopada 2023. (RIA CROS) – Jubilarna 40. sjednica skupštine Grada Subotice najavljena je za četvrtak, 5. listopada s početkom u 9 sati.

Na dnevnom redu je 11 točaka među kojima je i proširenje djelatnosti Slobodne zone Subotica tvrkama s područja općine Kanjiža.

»Mislim da je to jedna apsolutno dobra, pozitivna i ispravna odluka. Krajnju  suglasnost treba dati Vlada Republike Srbije, nakon odluke Skupštine grada. Ja sam siguran da će se to vrlo brzo realizirati«, rekao je predsjednik Skupštine Grada Subotice dr. sc. Bálint Pásztor na konferenciji za novinare.

Kako je najavljeno, na dnevnom redu skupštine bit će davanje suglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala Javnog komunalnog poduzeća »Suboticaplin« te zaključak o prihvaćanju informacije o upisu učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola na području Grada,

»Ove školske godine upisano je 72 učenika više u prvim razredima osnovnih škola, od kojih je 46 na mađarskom nastavnom jeziku«, rekao je Pásztor i dodao kako je u prvim razredima srednjih škola također upisan veći broj djece nego li prošle godine – 162 učenika.

Kako je Pásztor najavio, pristupit će se izradi Plana detaljne regulacije za formiranje slobodne javne površine (linearnog parka) na dijelu ukinute željezničke infrastrukture, pruge Subotica bolnica Crvenka, te da će se pristupiti izradi Izmjene dijela Plana generalne regulacije VII. za zone »Kertvaroš« i »Novi grad« i dijelove zona »Mali Radanovac«, »Radanovac« i »Palić«.

 

Projekt: Croz Suboticu