25. svibnja 2024. godine

Teta Marin sir

Početak obnove jedne od najstarijih crkava Srijemske biskupije

Dr. sc. Dejan Bursać, znanstveni suradnik u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

Održan radni sastanak povodom organizacije 6. Subotičkog polumaratona

Održan radni sastanak povodom organizacije 6. Subotičkog polumaratona

Predsjednik Skupštine Grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor sazvao je za danas radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici svih sudionika u organizaciji Subotičkog polumaratona. Subotički polumaraton održava se u sklopu obilježavanja Dana grada Subotice, a iz godine u godinu sve popularniji kako među domaćih sportašima, tako i među sportašima iz inozemstva.
Na sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici Sportske udruge „Horizont“ u svojstvu organizatora utrke i predstavnici državnih i lokalnih tijela, i javnih službi: Ministarstva unutarnjih poslova, Policijskog ravnateljstva Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih poduzeća grada Subotice sa suradnicima, direktorica Doma zdravlja Subotica, predstavnici Službe hitne medicinske pomoći, Gradske organizacije Crvenoga križa, poduzeća „Vojput“ d.o.o., gradskih kulturnih ustanova, udruga, te predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi gradske uprave.

Trasa je zamišljena tako da vodi kroz centar grada gdje se nalaze prelijepe građevine, ponos Subotičana. Sudionici će tijekom utrke biti u prilici vidjeti brojne kulturno povijesne objekte – crkve, Gradsku knjižnicu, uživati u ljepotama Gradske kuće, Sinagoge, Raichle palače, izgrađenih u secesijskom stilu.
Šesti po redu Subotički polumaraton održava se 27. kolovoza 2023. godine pod sloganom „Trči kroz povijest“.

Prijave su otvorene i zainteresirani trkači mogu se prijaviti na internetskoj stranici https://subotickipolumaraton.com/, za utrku od 5 km, utrku od 10 km i polumaraton (21,1) km.

 

Izvor i foto: subotica.rs

 

 

Projekt: KROz Srbiju